Cicle de conferències ’Històries de la Mar de l’Ebre’

Aquest mes de novembre arriba la quarta edició del cicle de conferències Històries de la Mar de l’Ebre. Tots els divendres del mes al vespre coneixerem, de la mà d’estudiosos i protagonistes, alguns dels aspectes, històries i anècdotes al voltant de la costa del delta de l’Ebre.

Aprofitant que es compleixen cent anys de la creació de les Drassanes Nicolau. Miquel Nicolau ens aproparà a la història d’aquestes drassanes familiars que al llarg de 5 generacions han estat en funcionament primer a Tortosa i després a Sant Carles de la Ràpita. Unes drassanes que s’han adaptat als temps, treballant amb nous materials i tècniques que han permès que l’empresa hagi esdevingut capdavantera en el sector.

Aquest 2017 també es compleixen cent anys de la Primera Guerra, descobrirem de la mà de Josep Maria Castellví –membre de la Societat Catalana de Recerca Subaquàtica i estudiós dels derelictes de la I i la II Guerra Mundial a la Mar de l’Ebre– la guerra submarina que va tenir lloc fa un segle entre els alemanys i la navegació aliada a la mar de l’Ebre i de la que encara en resten alguns vestigis.

La tercera de les ponències anirà a càrrec de Joan Cartes, un pescador ja jubilat que durant més de 40 anys va viure de la mar i al mar. Pescador d’arrossegament, nét, fill i pare de pescadors, ha vist com la vida a través de l’activitat de la pesca ha canviat molt en els darrers anys, podent oferir una visió de quina ha estat l’evolució d’aquesta activitat. Durant la seva vida també va ser-hi a la marina mercant, important a la Ràpita diverses tècniques de pesca i de reparació d’arts de pesca que ells havia aprés i observant en altres punts geogràfics.

El cicle el tancarà l’investigador Cristóbal Aguilera, que ens oferirà una xerrada de divulgació i aproximació a la societat en general sobre què és l’aqüicultura, com treballen, quines feines fan, per a què... Una xerrada que té per objectiu apropar aquesta feina a tots els públics, alhora que estrena la col·laboració entre el Museu de la Mar de l’Ebre i l’IRTA en aquest cicle de conferències, on es preveu que cada any hi hagi una xerrada a càrrec d’investigadors de l’IRTA.

Dies: del 3/11/2017 al 24/11/2017
Horari: Divendres de novembre de 19:30 a 20:30h
Lloc: Museu de la Mar de l’Ebre
Població: Sant Carles de la Ràpita
Organitza: Museu de la Mar de l’Ebre, Ajuntament de la Ràpita, Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre i IRTA
Telèfon: 673 522 901 / 977 70 29 54

Comentarios